Skip to content Skip to footer

Nevoia cățelului tău de o dietă specializată

Cum animăluțele noastre au grijă să ne ofere energie și iubire, la fel și noi ar trebui să fim atenți la starea sănătății lor. În anotimpul rece mai ales, prietenii noștri patrupezi bătrâni – mai ales cățeii – pot fi vulnerabili în fața condițiilor meteo. Acesta este momentul în care e recomandat să consultăm carnetul de sănătate, astfel încât să ne asigurăm că am efectuat toate responsabilitățile de îngrijire ale animalului la timp: deparazitarea internă și externă, glandele perianale, unghiile și urechile. Mai mult, este momentul când ar trebui să fim mai atenți la ceea ce mănâncă și să le creăm o dietă specializată. Este mult mai comod, practic și util să facem aceste intervenții din timp, înainte de a apărea zăpada și umezeala.

Dacă prietenul tău patruped e un câine bătrân, află că trebuie să-i acorzi o atenție specială, mai sporită.

Câinii de talie mare (Ciobănesc Bucovinean, Carpatin, Mioritic, Caucazian, Rottweiler, Terra Nova, Ciobănesc German, chiar și Labrador) resimt în această perioadă grave dureri articulare și ale coloanei vertebrale (lombo-sacrală în special). Această problemă este cauzată de apariția așa ziselor ,,ciocuri pe coloană”, care sunt practic niște proeminențe osoase apărute pe vertebre și provoacă dureri. Semnele acestui fenomen sunt vizibile: câinele se ridică greu, trenul posterior tremură, merge țeapăn, evită să urce sau să coboare scări, iar dacă totuși face aceste activități, exprimă durere puternică. Dacă observați simptomele enumerate, diagnosticul cert se realizează doar radiologic.

Medicul veterinar vă poate oferi tratamentul potrivit pentru această afecțiune, în funcție de gravitatea situației. De obicei, tratamentul presupune o dietă specializată, care să cuprindă suplimente nutritive pentru articulații și antiinflamatoare. Se încep cele două tratamente simultan, dar după cca 5 zile se oprește administrarea antiinflamatoarelor și se va continua cu suplimentele chiar și 90 zile. Câteva exemple de suplimente pe care le poți folosi sunt: Chondro Vet, Canvit Chondro Super, Athro Protect H.A. etc., iar antiinflamatoarele: Carprodyl, Rycarfa, Rifen, Onsior, Trocoxil.

Indicat este să prevenim, nu să tratăm, evitând în acest fel și chinul cățelului și cheltuielile aferente. 

Prevenția se poate face doar administrând suplimente nutritive odată cu începerea sezonului rece, cu continuitate până în luna martie. De asemenea, dacă aveți animal de curte, să vă asigurați că are mereu un culcuș uscat, într-un loc ferit de curenții de aer, care să fie suspendat, nu direct pe beton.

Nu uitați că animăluțul dumneavoastră vă va fi recunoscător pentru fiecare gest de grijă pe care i-l oferiți! 

Donează acum

Împreună putem face o diferență 🙂

Ține minte că orice ajutor este important pentru animalele care suferă.

Select Payment Method
Personal Info

Donation Total: 10,00€

Cart0