Skip to content Skip to footer

Vaccinarea pisicilor: tot ce trebuie să știi

Dacă ar putea vorbi, micul companion ți-ar mulțumi pentru grija pe care i-o porți zi de zi. Fără atenția oferită, pisica ta ar fi victima virușilor și condițiilor nefavorabile pentru sănătatea ei. Tu ești cel responsabil să te asiguri că vaccinarea pisicilor este realizată în termenele corecte și că starea ei de sănătate este întotdeauna sub control. Cu toate acestea, de cele mai multe ori, lipsa informației poate produce confuzii. Se întâmplă ca stăpânii de animale să nu respecte metodele de îngrijire recomandate, iar asta poate avea urmări grave.

Mica pisică devine o mare responsabilitate

Abia te-ai văzut cu micul ghemotoc în brațe și problemele de care trebuie să te îngrijești au și început. În primă fază, vaccinarea pisicilor e cea mai importantă responsabilitate. Prin această metodă clinică, în corpul pisicii se introduc microorganisme care provoacă producerea de anticorpi. Ulterior, când pisica intră în contact cu acele microorganisme, anticorpii există deja și sunt pregătiți să reacționeze pentru a elimina infecția. Află că pisica ta poate fi vaccinată la orice cabinet, de către orice medic. Cu toate acestea, știai că nu orice vaccin poate asigura că pisica va fi complet protejată de viruși?

Din experiența noastră de la cabinet, am întâlnit persoane dezamăgite de faptul că pisica lor a intrat în contact cu un tip de boală, împotriva căreia a fost deja vaccinată. Răspunsul nostru de fiecare dată a fost același: nu orice vaccin este eficient, mai ales dacă se efectuează doar o singură dată, în primul an de viață. Termenele prevăzute sunt foarte importante pentru a oferi eficiență de protecție. Prin urmare, informarea cu privire la perioada de vaccinare este importantă, iar schema clasică de vaccinare este următoarea: primul vaccin se realizează la vârsta de 3 luni, după care se repetă o dată la 21 zile, regulă destul de importantă în primul an de viață al pisicii.

Soluția noastră pentru vaccinarea pisicilor

Cu orice ocazie, ținem să informăm complet vizitatorii cabinetului nostru cu privire asupra vaccinării pisicilor. De asemenea, pentru siguranța că rezultatele vor fi cele așteptate, lucrăm cu cel mai bun vaccin de pe piață. Purevax (cu variantele RCP, RCPCh, RCPChFelv) este numele vaccinului produs de compania franceză Mariel. Aliatul de încredere pentru imunizarea activă a pisicilor protejează împotriva:

  • rinotraheitei virale;
  • infecției cu calicivirus;
  • infecțiilor cu Chlamydophila felis;
  • panleucopeniei feline;
  • leucemiei.

Este un vaccin ce nu dă reacții post-vaccinale și care oferă imunitate dacă este administrat corespunzător. De asemenea, datorită lipsei adjuvanților iritanți din compoziția acestuia, nu creează disconfort animăluțului. Chiar dacă este un vaccin mai scump, nu există îndoială că merită să alegeți decizia potrivită pentru animalul de companie.

Important este să nu ignorați etapele esențiale pentru imunizarea împotriva virușilor. 

Informarea și respectarea pașilor pe care trebuie să îi faci atunci când ai luat în grijă o pisică vor aduce beneficii pentru starea ei de sănătate.

Donează acum

Împreună putem face o diferență 🙂

Ține minte că orice ajutor este important pentru animalele care suferă.

Select Payment Method
Personal Info

Donation Total: 10,00€

Cart0